Mosterdsoep

Ingrediënten
2 uien
3 teentjes knoflook
50 gram bakboter
60 gram bloem
1 ltr kippenbouillon
200 ml kookroom
3 el grove mosterd
1 kleine prei
250 g spekblokjes
Peterselie

Bereiding
Pel en snipper de ui en de knoflook. Bak ondertussen de spekjes op een laag vuurtje.

Verhit de boter in de pan en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten. Bak vervolgens de bloem mee totdat het een grote klont wordt. Schenk de bouillon erbij breng het geheel  aan de kook. Even goed doorroeren en 10 minuten laten doorkoken, daarna door de zeef.

Voeg vervolgens 3 el mosterd toe, gevolgd door de kookroom. Roer het geheel wederom goed door en voeg de fijngesneden prei toe. Kook het geheel nog circa 4 minuten en voeg tot slot de gebakken spekjes toe.

Breng de soep op smaak met een beetje versgemalen peper en wat peterselie of bieslook. Serveer desgewenst met een plakje Brie.

https://www.24kitchen.nl/recepten/rudolphs-mosterdsoep