Surinaamse Roti met kip

Ingrediënten
500 gr kip
400 gr vastkokende aardappels
500 gr kouseband
3 eetlepels masala kruiden
750 ml kippenbouillon
4 rotivellen
halve theelepel chili poeder
1 ui
4 teentjes knoflook
4 eieren
1 eetlepel olie
peper en zout

Bereiding
Snipper de ui en de knoflooktenen. Fruit deze even aan in een goede laag olie. Ondertussen snijd je de kip in middelgrote stukken. Als je de uien en de knoflook een minuutje hebt gefruit mag je ze eruit halen en bak je de kip aan. Schroei de kip aan de zijkanten dicht. De kip hoeft nog niet gaar te zijn.

Schil en snijd de aardappels in kleinere stukken. Als de kip goed aangebakken is doe je de ui en knoflook samen met de aardappels in de wokpan. Bak alles even goed aan en doe de masala kruiden erbij. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe, niet alles in 1 keer dus. De kip en aardappelen mogen niet geheel onder de bouillon staan. Als laatste voeg je de Chilipoeder toe.

Blijf ondertussen de bouillon toevoegen totdat de aardappels gaar zijn, dat zal ongeveer 30 tot 40 minuten duren. Als laatste aan het gerecht voeg je de kouseband toe. Snijd deze in stukken van 3 a 4 cm en doet deze 15 minuten voor het einde erbij.

Kook ondertussen de eieren hard in ongeveer 8 tot 10 minuten. Laat ze even afkoelen in ijskoud water en pel de schil er af en bak ze daarna in een pan met een laagje olie licht krokant. De roti vellen kan je even opwarmen in de pan of in de magnetron. Serveer een rotivel met het kipmengsel en het ei op een bord. Dan is je Surinaamse roti met kip klaar, smakelijk!

Hoe moet je de Surinaamse roti eten? Roti eet je eigenlijk met je handen, dat is ook wel het gezelligst, maar kan natuurlijk ook met mes en vork. Je moet het niet oprollen of dubbelvouwen maar gewoon stukjes afsnijden / scheuren en eten.

Bron: https://www.leukerecepten.nl/recepten/surinaamse-roti-met-kip/