Ingrediënten
4x kippendij (vooraf goed kruiden)
1 gesnipperde ui
5 tenen Knoflook
1 el jalapeno pepers
4 el chilisaus
2 el Appel azijn
1 el Honing
1 el Worchestershire saus
2 tl zout
1 el Paprikapoeder
Tomatensaus
Doe de ui, knoflook, de jalapeno peper, de honing, de wijnazijn, de chilisaus en de worcestershiresauce in de Dutch Oven en roer het goed door elkaar. Strooi de paprikapoeder en de zout erover en leg vervolgens de kipfilets er bovenop. Afvullen met de saus.
na 30 minuten hoor je de kip al lekker pruttelen en kun je voorzichtig de deksel van de Dutch Oven halen en de kipfilets omdraaien. Vervolgens laat je de kip nog eens 30 minuten pruttelen. Na in totaal 60 minuten zijn de kipfilets gaar en haal je ze uit de Dutch Oven. Leg enkele briketten extra onder de Dutch Oven en laat de saus met de deksel eraf voor de helft inkoken. De saus wordt hierdoor ook wat dikker en dat is goed.
‘Pluk’ ondertussen de gare kip met twee vorken, zodat je een flinke berg Pulled Chicken krijgt. Het resultaat kan ik het beste omschrijven als draadjesvlees. Voeg de kip na het plukken weer toe aan de saus en laat het nog ongeveer 10 minuten rusten zonder de hitte van briketten.