Suddervlees

Ingrediënten
4 sukadelappen
Half pakje Croma bakboter
peper en zout
Mosterd
2 el bloem
1 grote ui grof gesneden
4 tenen knoflook fijngesneden
3 laurierblaadjes
400 ml water
1 plakje ontbijtkoek
1 Flesje bruin bier

Bereiding
De sukadelapjes kruiden met zout en peper en aanbraden in de bakboter (half pakje Croma). Wanneer het vlees bruin is even uit de pan scheppen. Dan de ui en de knoflook aanbakken, eetlepel bloem even meebakken en vervolgens het flesje bruin bier en de mosterd toevoegen.

Vervolgens het vlees terug in de pan doen. Daarna genoeg water toevoegen om het vlees bijna onder ‘water’ te zetten en de laurier blaadjes erbij.

Daarna de pan op het petroleumstel zetten, alleen de twee buitenste pitten gebruiken op de allerlaagste stand. Het vlees moet lekker langzaam 3 uurtjes stoven.

In het laatste half uurtje de ontbijtkoek in stukjes snijden en in de pan doen.