Tinga de pollo

Een smaakvol Mexicaans gerecht met gerookte kippendijen in een heerlijke tomaten & chipotle in adobo sausvuit de Potjie!

Ingrediënten
1 dubbele kipfilet (in rub)
1 uien
4 teentjes knoflook
1 tl chipotle in adobo
400 gr tomatenblokjes
half klein blikje tomatenpuree
2 tl oregano
2 tl tijm

Bereiding
Snij de ui en de knoflook fijn en bak ze in een beetje olijfolie. Voeg daarna de tomatenpuree toe en bak deze even mee om te ontzuren. Voeg dan de tomatenblokjes toe, de oregano, de majoraan en de tijm toe en roer het geheel even goed door elkaar. Voeg tot slot de chipotle in adobo saus toe en laat het geheel even zachtjes pruttelen met de deksel op de pan. Eventueel wat indikken met maïzena.

Bak ondertussen de kip gaar, als die gaar is kan je het bij de saus doen. Snij wat ijsbergsla, rasp wat kaas en serveer het geheel op een tortilla.