Hachee

Ingrediënten
Croma + olijfolie
1400 gram riblappen
1200 gram uien
Vleeskruiden (niet teveel)
2 el bruine basterdsuiker
2 el bloem
1 flesje bruin bier
1000 ml runderbouillon
Mespuntje kruidnagelpoeder
4x laurierblaadjes
3 plakjes ontbijtkoek

Bereiding
– kwart pakje Croma bruin laten worden, scheutje olijfolie toevoegen;
– vlees kruiden en aanbakken, daarna weer uit de pan halen;
– de grof gesneden uien goed aanbakken, 2 eetlepels bloem toevoegen en goed doorroeren;
– de basterdsuiker en het flesje bruin bier erbij, wederom goed doorroeren en aan de kook brengen;
– dan het vlees er weer bij;
– aanvullen met runderbouillon tot het geheel ‘onder water’ staat;
– tot slot de kruidnagel en de laurierblaadjes toevoegen;
– het geheel aan de kook brengen en daarna 4 uur laten pruttelen. Het laatste uur de ontbijtkoek verkruimelen en toevoegen.