Procureur met ketjapsaus

Ingrediënten (voor 2 personen)
600 gram procureur
200 gram gerookt spek
180 ml Ketjap Manis
65 ml Ketjap Asin
sap van 1 limoen
2 cm verse gember geraspt
1 tl Sambal Badjak
4 teentjes Knoflook
1 rode peper (zonder zaad)
2 uien
geraspte limoenschil
1 doosje champignons
Atjar ernaast serveren

Bereiding
Snij de uien in halve ringen. Pers de knoflook grof, rasp de gember en snij de peper klein. Rasp de limoen en pers hem uit. Snijd het ontbijtspek in forse blokjes en snij de procureur in dunne reepjes.

Doe de Croma in de Dutch oven en bak de spekblokjes goed door, voeg vervolgens de procureur toe en bak het vlees bruin. Haal het vlees even uit de pan en voeg de uien, de knoflook, de gember en de rode peper toe. Even aanbakken en het vlees weer toevoegen. Voeg dan limoenrasp en de sambal toe, bak het even kort mee en doe dan de Ketjap en Asin saus erbij. Roer het geheel goed door en voeg tot slot de limoensap toe. Leg de deksel op de Dutch oven en laat dit 60 minuten rustig sudderen. In het laatste kwartiertje de champignons toevoegen.