Griekse Stifado

Ingrediënten
600 gram riblappen
3 teentjes Knoflook en 1 fijngesneden ui
1 kg chatlottes
1 blik Tomatenblokjes 400 gr
1 tl tomatenpuree en 1 tomaat
150 ml rode wijn
50 ml wijnazijn
1 Kaneelstokje
5 kruidnageld
0,5 tl Gemalen Komijn
1,5 tl Gedroogde Oregano
1 el basterdsuiker
3 Laurierblaadjes
zout en peper en feta.

Bereiding
Snij de riblappen in blokjes en bestrooi deze met zout en peper. Maak de charlottes schoon, snipper de ui, snij de knoflook fijn en de tomaat in blokjes.

Doe de olijfolie in de pan en bak het vlees in 5 minuten rondom aan. Schep het vlees vervolgens weer uit de pan. Voeg wat olijfolie toe en bak de gesnipperde ui en de knoflook. Schep het vlees terug in de pan en voeg dan de rode wijn en de wijnazijn toe. Daarna kunnen de tomatenblokjes, de tomaat, de tomatenpuree en de knoflook erbij.

Voeg tot slot nog de keuidnagels, de komijn, de oregano en de suiker toe en roer alles door elkaar.

Laat het geheel rustig aan de kook komen. Voeg dan de blaadjes laurier en het kaneelstokje toe. Laat het geheel 1.5 uur doorsudderen en voeg dan de chalotjes toe. Laat de stifado nog 1.5 uur rustig stoven, waarbij je hem af en toe even doorroert. Kookt de stifado een beetje droog, voeg dan wat water of rode wijn toe. De stifado is klaar als het vlees mooi mals is en de saus genoeg is ingedikt. Voeg de laatste 5 minuten de feta toe.