Kip Kebab

Ingrediënten
8x kippendijen
Scheutje olijfolie
2 grote uien
2 grote paprika’s

Voor de rub:
2 tl bruine suiker
2 tl gerookte paprikapoeder
2 tl knoflookpoeder
1.5 tl zout
1.5 tl komijnpoeder
1 tl uienpoeder
0.25 tl chilipoeder
0.25 tl peper
1 tl kaneel

Bereiding
Verwarm de barbecue voor op 180°C (halve grote starter) en richt met de 2 brikettenmanden in voor de indirecte methode. Meng alle ingrediënten voor de rub.

Doe de kippedijen in een kom en besprenkel met olijfolie en de rub. Laat dit afgedekt een paar uur marineren in de koelkast. Vul het spit, begin met een halve ui, daarna om en om vlees, paprka en ui en eindig met een halve ui. Gril tot een kKerntemperatuur 72 graden, dit duurt ongeveer 2 uur.