Indonesisch stoofvlees (Daging Smoor)

Ingrediënten voor 2 personen
700 gram riblappen (kruiden met peper en zout)
250 ml kokosmelk
afvullen met water

In de blender voor de Boemboe:
7 el Ketjap Manis
6 teentjes knoflook
2 kleine uien
2 grote tomaten
1 el bruine suiker
1/2 el sambal badjak
1/4 theelepel gemalen kruidnagel
1.5 tl nootmuskaat

Nog toe te voegen:
1 tl runderbouillon
4 laurierblaadjes
Garneren met lente ui

Bereiding
Bestrooi de blokjes vlees met vleeskjruiden. Verhit de Croma en de olijfolie in een braadpan en bak het vlees in meerder porties rondom goudbruin. Haal het vlees uit de pan.

Bak dan de Boemboe en voeg vervolgens het vlees toe. Roer er vervolgens de kokosmelk door, voeg de bouillonpoeder toe en vul af met de water. Breng het geheel aan de kook, leg de laurierblaadjes erbij en doe de deksel bijna helemaal op de pan. Laat het vlees 4 uur stoven.

Bron: https://familieoverdekook.nl/indisch-stoofvlees-kokosmelk

Optie 2: