Kip Tandoori

Kip Tandoori #1

Ingrediënten
1 dubbele kipfilet
250 gram yoghurt
3 teentjes knoflook
1 ui
1 tl sambal

De marinade
2 el olijfolie
2 tl paprikapoeder
2 tl garam masala
1 tl gemalen koriander
1 tl gemberpoeder
1 tl zout
1 tl knoflook
1 tl uienpoeder
1 tl kurkuma
1/2 tl kaneel

Marineer de kip vooraf met peper en zout. Doe een klein beetje bakboter in de pan, bak de kip gaar en haal deze weer uit de pan. Bak de uitjes, de rode peper/sambal en de knoflook. Voeg de kip en de kruidenmix toe. Vervolgens de yoghurt en evt. aanvullen met water. Evt verdikken met bloem.

Kip Tandoori #2

Ingrediënten
1 dubbele kipfilet
¼ tl chilipoeder
3 tl paprikapoeder
½ tl kurkuma
½ tl zout
½ citroen
1 tl gemalen korianderzaad
40 g verse gember
2 tenen knoflook
2 tl garam masala
2 tl gedroogd fenegriekblad
½ tl zwarte peper
250 gr yoghurt
4 el arachideolie

Bereiding
Snij de kipfilet in blokjes, leg ze op een bord en bestrooi met de chilipoeder, 1 tl paprikapoeder, de kurkuma en het zout. Pers de citroen uit. Besprenkel met ca. 2 el citroensap en masseer alle kruiden goed in. Laat ca. 15 min. afgedekt in de koelkast marineren.

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het korianderzaad 3 á 4 min. of totdat het begint te geuren. Schep in de vijzel en stamp fijn.

Snij de gember en de knoflook fijn en doe het samen met het gemalen korianderzaad, de garam masala, fenegriekblad, peper, 1 tl paprikapoeder, de yoghurt en 1½ el olie in een grote kom en meng door elkaar. Voeg de kip toe en masseer alles goed in. Dek weer af en laat minimaal 6 uur marineren.

Haal de kip uit de marinade en schud de overtollige marinade eraf. Meng 1½ el van de olie door de overtollige marinade. Bak de kip ca. 15 minuten en voeg dan de resterende marinade toe. Roer het geheel goed door en bak nog ca. 15 min.