Mac and Cheese

Ingrediënten
500 g penne pasta
4 bbq-worstjes
60 g boter
1 ui
4 teentjes knoflook
2 el bloem
240 ml slagroom
240 ml melk
0.5 tl mosterdpoeder
0,5 tl nootmuskaat
400 g roomkaas
90 g geraspte gruyère
180 g geraspte cheddar
180 g geraspte jong belegen kaas
90 g geraspte Parmezaanse kaas
paneermeel
zout en peper

Bereiding
Verwarm de barbecue voor op 180°C. Gril de worstjes gaar en snijd in plakjes. Snipper de ui en knoflook. Kook de penne vooraf in ruim kokend water. Laat het uitlekken en zet even apart.

Smelt de boter in de pan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui en de knoflook. Wanneer de ui glazig is voeg je de bloem toe. Blijf goed roeren en verwarm dit ca. 5 minuten.

Voeg nu de melk en de slagroom toe. Breng dit rustig aan de kook en roer er de mosterdpoeder en nootmuskaat door. Laat dit 10 minuten sudderen, wel af en toe roeren.

Voeg nu de kazen toe, behalve de Parmezaanse kaas. Blijf goed roeren. Breng op smaak met zout en peper. Voeg vervolgens de plakjes gesneden worst en de gekookte penne toe en meng het geheel goed. Mocht het mengsel te droog worden, voeg dan nog wat extra melk toe.

Strooi de Parmezaanse kaas en het paneermeel er overheen. Doe de deksel erop en laat het 30 minuten verder garen en mooi bruin worden. Heb je warme briketten? Leg 5 briketten op de deksel voor een optimale bovenwarmte.

Laat het gerecht 5-10 minuten even staan voordat je het opdient.

https://fire-food.nl/recept/mac-cheese/embed/#?secret=5RWyhcPPCQ