Rendang volgens Nick

600 gr riblap

In de blender:
2 cm gember
1 tl Laos
5 tenen knoflook
1,5 tl Komijnzaad
1,5 tl koriander
1 el kurkuma
2 tl sambal
2 tl trassi
2 uien

Aanbakken in 4 el olie. Dan toevoegen:
1,5 blikjes cocosmelk
1 tl Citroengras
sap van 0.5 limoen
2 el Basterdsuiker
1 tl runderbouillon

Tot slot vlees toevoegen en pruttelen, hoeft geen deksel op. Reken op 3 á 4 uur.

Ingrediënten voor 1,5 kilo vlees:
In de blender:
3 cm gember
2 tl Laos
7 teentjes knoflook
2 tl komijnzaad
2 tl korianderpoeder
1,5 el kurkuma
3 tl sambal
3 tl trassi
3 uien

Aanbakken in 4 el olie. Dan toevoegen:
2 blikken kokosmelk
2 tl citroengras
sap van 0.5 limoen
2,5 el basterdsuiker
1,5 tl runderbouillon

Tot slot vlees toevoegen en pruttelen, hoeft geen deksel op. Reken op 3 á 4 uur.