Surinaamse Roti met Nick

Ingrediënten Roti plaat (brood)
250 gram bloem (en wat extra om te bestuiven)
1/2 tl baksoda
1/2 tl bakpoeder
1 teentje knoflook (geperst)
1/2 tl zout
1/2 tl komijnpoeder
150 ml water
150 gr gekookte aardappelen

Bereiding
Meng je bloem met al je kruiden, knoflook, baksoda en bakpoeder. Gooi je water erbij en meng tot een gladde deegbal. Maak kleine balletjes van je deeg.

Kook 150 gram aardappelen af en stamp ze fijn. Vul de kleine balletjes met wat aardappelen en rol de deegballetjes dun uit. Bak je brood-pannenkoek even 1 minuut aan elke kant in wat olie. Leg op een bord en dek af met een theedoek.

Ingrediënten Kip Masala:
2 uien
500 gr kippendijen
2 el olie
3 teentjes knoflook
1 tl gerookte paprika poeder
1 tl komijn poeder
30 gram masala kruiden
1 blik gehakte tomaten
1 tl kipbouillon
150 ml water (extra water voor als het droog kookt)
4 kruimige aardappelen (in stukken gesneden)
1 madame Jeanette peper
200 gram sperziebonen
3 eieren

Bereiding
Snij de 2 uien in halve ringen en snij de kip in stukken. Zet een grote pan op en doe er 2 eetlepels olie in. Bak de kip even aan tot ze een mooi kleurtje heeft. Doe de uien erbij en bak deze mee. Hak je knoflook fijn en doe deze bij de kip. Het geheel even doorroeren.

Doe vervolgens alle kruiden in de pan en bak ze 3 min ff mee. Voeg een blik gehakte tomaten bij en een theelepel kipbouillon. Voeg nu 150 ml water toe en doe de aardappelen in de pan.

Laat het geheel 45 minuten langzaam pruttelen. Doe de laatste 10/15 minuten je sperziebonen erbij en kook deze zachtjes mee. Kook ook nog even 3 eieren voor erbij.

Eet je kip masala met wat afgescheurde stukken roti.