Porchetta

Ingrediënten
Toasten en vijzelen:
3 el Venkelzaad
0.5 el jeneverbessen
2 el rode/zwarte peper

Fijn snijden:
7 teentjes knoflook
geraspte schil van 2 citroenen
paar takjes tijm
paar takjes salie
3 takjes rozemarijn

Overig:
flinke scheut olijfolie
sap van 2 citroenen
2 el grof zeezout
2 el venkelpoeder
0.5 tl nootmuskaat

Bereiding
Zwoerd insnijden, peper en (veel) zout erover strooien en goed inwrijven. Vervolgens het buikspek omdraaien en vlinderen. Meng daarna alle ingrediënten in een kom en verdeel het over het buikspek. Vervolgens het geheel oprollen en binden met slagerstouw. Daarna op de rotisserie op 150 graden indirect, roken met appelhout tot een kern van 65 – 70 graden (na ongeveer 2.5 uur).

Na afloop nog 20- 25 minuten laten rusten in aluminium folie.

https://www.bbq-nl.com/porchetta/