Goulash

Ingrediënten
Croma
1000 gram riblappen
Peper en paprika poeder
2 uien
2 el bloem
6 teentjes knoflook
1 grote rode paprika
3 tomaten
3 laurierblaadjes
1 potje Struijk krachtbouillon
1 pakje tomatensap 300 gr
1 doosje champignons

Bereiding
Kwart pakje Croma bruin laten worden in de pan. Vervolgens 1000 gram riblappen in blokjes gesneden kruiden (met peper en paprika poeder), door de bloem halen en aanbakken. 6 tenen grof gehakte knoflook toevoegen, afblussen met Struijk krachtbouillon en 3 laurierblaadjes toevoegen.

Bakboter in een koekenpan doen, 2 uien en 1 grote rode paprika’ grof gesneden aanbakken en daarna 3 grofgesneden tomaten toevoegen. Het geheel even aanbakken en vervolgens aan het vlees toevoegen.

Dan nog een pakje tomatensap erbij en het restant runderbouillon toevoegen tot het geheel onder ‘water’ staat.

Laatste half uur een doosje champignons in kwartjes gesneden toevoegen.

Recept #2

Ingrediënten
1 kg riblappen in blokjes
3 Uien
3 tomaten
4 teentjes Knoflook
2 Rode en 1 gele paprika
2 Wortelen
1 doosje champignons
2 el paprikapoeder
1 tl Komijnpoeder
2 tijmtakjes
4 laurierblaadjes
500 ml Runderbouillon
1 flesje bier
2 el bloem
verse peterselie
Peper en zout

Bereiding
Snij de uien in kwart ringen en pers de knoflook. Maak de paprika schoon, snijd ze in redelijk grote stukken en doe hetzelfde met de wortel. Snijd ook de peterselie klein en de tomaten in blikjes.

Bestrooi het vlees met de bloem en bak het vlees in kleine porties goudbruin aan. Voeg direct de knoflook toe. Schep het vlees als het mooi bruin is uit de pan en bak vervolgens de ui en 3 kwart van de paprika. Voeg tot slot ook de tomaten toe.

Giet een scheut van de bouillon bij het geheel zodat het aanbaksel los komt. Doe het vlees weer terug in de pan, voeg het bier toe en vervolgens genoeg bouillon zodat het vlees volledig ‘onder’ komt te staan.

Doe in het laatste kwartier de wortelen, de champignons en de rest van de paprika’s erbij en laat het geheel nog even verder sudderen (net zolang tot de wortelen gaar zijn).

Garneren met de peterselie.