Chili Concarne Texas Style

Ingrediënten
1000 gram riblappen in blokjes, gekruid met zout en peper
2 uien grof gesnipperd
2 blikjes tomatenblokjes
6 teentjes knoflook fijngesnipperd
1 rode Spaanse peper zonder zaadjes
1 grote paprika in stukjes
400 ml runderbouillon
1 grote pot kidney bonen (400 gram)
1 blikje mais

De kruidenmix
3 tl Gerookt Paprikapoeder
2 tl oregano
2 tl komijnpoeder
1 tl grof zeezout
0.5 tl chilipoeder

Bereiding
Doe een kwart pakje Croma in de pan. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak in gedeelten rondom bruin in een braadpan. Schep het vlees uit de pan. Voeg wat bakvet toe en bak de uien in ca. 3 minuten goudbruin. Voeg daarna de kruidenmix toe en bak dit geheel nog even mee. Voeg vervolgens de knoflook en de Spaanse peper toe.

Het geheel even goed doorroeren. Voeg daarna het vlees, de tomatenblokjes en de runderbouillon toe. Laat het vlees zachtjes in 2½ á 3 uur gaar stoven. Laat de bruine bonen en de mais uitlekken en schep ze met de paprika voor het laatste uurtje door het vleesmengsel.