Koreaanse Kippenvleugeltjes

Ingrediënten
1 kg Kippenvleugeltjes
1 à 2 el maïzena

Voor de Rub:
1 el zout
1 el gemalen zwarte peper
1 tl knoflookpoeder
1 tl gemberpoeder

Voor de saus:
3 el mirin
2 el honing
2 el appelazijn
2 el bruine basterd suiker
1 el ketjap/ sojasaus

1 el cochuang
1 el sesamolie
4 teentjes fijngehakte knoflook
2cm geraspte gember
1 tl sambal badjak

Voor garnering:
Sesamzaadjes
Bosuitjes

Bereiding
Meng de ingrediënten van de rub door elkaar en bestrooi de kippenvleugels hier licht mee. Doe de kippenvleugels in een hersluitbare diepvrieszak en doe de maïzena erbij. Sluit de zak en schud alles even goed door. De kippenvleugels moeten aan alle kanten met maïzena zijn bedekt.

Open de zak en haal één voor één de vleugels eruit. Klop ze goed af zodat er nog maar een dun laagje maïzena op zit. Leg de vleugels op de barbecue (indirect) en sluit de deksel. Kijk na een kwartier of de maïzena op de vleugels nog poeder is of dat het vet van de kip is opgenomen. Je kunt ze nu eventueel licht met bakspray inspuiten om het proces wat te versnellen. Dit is ook het moment om ze een slag te draaien als je op een Weber oid bezig bent. Dan hebben beide kanten van je vleugels even lang richting het vuur gelegen.

Doe alle ingrediënten van de saus in een pannetje en breng dit aan de kook. Laat dit 3-4 minuten zachtjes inkoken. Hou warm en apart totdat de kip gaar is. Als na zo’n 30-45 minuten de vleugels goudbruin zijn mogen ze van de barbecue. Doe ze in een kom en giet de saus erbij. Hussel alles even goed door elkaar zodat de krokante kippenvleugels aan alle kanten met saus bedekt zijn.

Leg de vleugels op een bordje en bestrooi met wat sesamzaadjes en het groen van een lenteuitje.

https://www.bbq-nl.com/krokante-kippenvleugels/