Tomaat / basilicum salade

Ingrediënten:
1 ciabatta, afbak
5 trostomaten
2 tenen knoflook
verse basilicum
olijfolie
balsamicoazijn
grof zeezout / peper

Bereidingswijze:
Zet met een scherp mesje een kruisje aan de onderkant van de tomaten en dompel ze een minuut onder in kokend water. Nu kun je het velletje van de tomaten eenvoudig verwijderen. Verwijder de zaadlijsten en snij de tomaten in kleine blokjes.

Snij de basilicum fijn en voeg samen met wat peper en zout toe aan de tomatenblokjes. Roer door zodat alles goed vermengd is. Pers het teentje knoflook uit en doe dit samen met een scheut olijfolie in een kommetje. Roer door en laat even staan.

Snijd de ciabatta in plakjes en leg deze op een bakplaat. Met een bakkwastje smeer je ze in met het olijfolie. Zet de plakjes ciabatta ongeveer 10 minuten in de oven op 180 graden zodat ze lekker knapperig worden. Eenmaal uit de oven verdeel je het tomatenmengsel over de plakjes brood.