Boeuf de Bourgoinon

Ingrediënten
1 kilo runderlappen in blokjes
Zout en peper
250 gram gerookt spek grof gesneden
2 gewone ui + 1 rode ui grof snipperen
4 teentjes knoflook fijn gesneden
5 takken bleekselderij in blokjes
1 grote wortels in dikke plakjes
2 eetlepels bloem
1 klein blikje tomatenpuree
3 laurierblaadjes
1 tl Tijm
400 ml Rode wijn
500 ml runderbouillon
4 sjalotten
1 doosje champignons

Bereiding
Kwart pakje Croma in de pan, vlees kruiden met zout en peper, bestrooien met de bloem, aanbakken en weer uit de pan halen. Vervolgens de uien en de knoflook in de braadpan doen en glazig bakken. Klein blikje tomatenpuree toevoegen en even licht aanbakken. Vervolgens een scheutje bouillon toevoegen en het geheel goed doorroeren tot het ‘aaanbaksel’ is opgelost.

Dan 300 ml rode wijn, 2 blaadjes laurier en 1 theelepel tijm erbij. Het geheel aan de kook brengen en het vlees toevoegen. Tot slot de runderbouillon toevoegen tot het geheel onder ‘water’ staat.

Na 2 uur de selderij en wortel toevoegen. Vervolgens het spek bakken in de koekenpan en toevoegen. Tot slot de sjalotjes en champignons snijden, even voorbakken en het laatste half uurtje eveneens in de braadpan doen