Shaslic in zigeunersaus gegaard

Ingrediënten voor het vlees
2 teentjes knoflook (pasta)
½ tl cayennepeper
½ tl gerookte paprikapoeder (zoet)
1 tl paprikapoeder (zoet)
1 tl gemalen koriander
1 tl zout

Voor de Shaslic
600 g varkenshaas
1 grote witte ui
1 rode paprika
1 groene paprika

De Zigeunersaus:
2 el olijfolie
1 witte ui
2 tenen knoflook
½ groene paprika
½ rode paprika
Zout en peper
klein blikje tomatenpuree
4 augurken
300 ml bouillon
1 blik tomatenblokjes
1 el suiker
1 el azijn
1 tl sambal badjak

Bereiding
Pel de knoflook en snijd heel fijn. Gebruik de platte kant van je mes om de knoflook samen met een snuf zout tot puree te wrijven op je snijplank. Snij de varkenshaas in blokjes en bestrooi met de cayennepeper, paprikapoeders en de koriander. Doe de knoflookpasta erbij en breng verder op smaak met veel zout en peper. Goed mengen met wat olie.

De zigeunersaus: snijd de ui in kleine blokjes en snij de knoflook fijn. Zet een steelpannetje op de barbecue en doe hierin de olijfolie, ui en knoflook. Snijd de paprika’s in kleine blokjes en doe ze in de pan. Doe er een snuf zout en peper bij en laat het mengsel circa 6 minuten bakken. Doe de tomatenpuree erbij en bak voor 2 minuten. Voeg dan de suiker toe en laat het even karamelliseren. Voeg dan de azijn, de bouillon, de sambal badjak en de blokjes augurk toe. Tot slot de tomatenblokjes en kook het geheel in totdat het iets is ingedikt.

Rijg de stukjes vlees en de stukken paprika en ui om en om op de spiesjes. Bak de shaslic kort aan in de koekenpan en voeg vervolgens de zigeunersaus toe. Laat het geheel nog 1 uur pruttelen.

https://www.24kitchen.nl/recepten/sjasliek-met-zigeunersaus