Schichtfleisch

Ingrediënten
procureurlapjes
3 grote uien
2 rode paprika’s
kruidenrub
BBQ saus
bacon

bereiding
Snij de procureur in plakken van ca. 1,5 cm dik en bestrooi ze met een rub. Snij de uien en paprika’s in schijven van ongeveer 1cm dik. Bedek we de bodem van de Dutch Oven met gerookt ontbijtspek. Plaats hierop om en om een rij vlees en een rij met uien en paprika. Als alles gestapeld is gieten we er een halve pot BBQ saus overheen. Dek tot slot de paninhoud weer af met plakjes bacon.

Leg een bodempje briketten neer en hang de Dutch Oven aan de ketting erboven, leg vervolgens ook wat hete briketten op de deksel. Hou wel even de temperatuur in de gaten, het moet zachtjes pruttelen en niet hard doorkoken.

Na 3,5 uur is de spek opgelost, is het vlees super zacht en valt het uit elkaar. Hol wat broodjes uit en vul deze met de heerlijke mix van vlees, ui, paprika en saus.