Kip Hawaï met Hoisin saus

Ingrediënten
2 dubbele kipfilet (ruim kruiden met rub)
1 groot blik ananas
Olijfolie
1 grote ui gesnipperd
6 teentjes knoflook
Half blikje tomatenpuree
100 ml water (optioneel)

De Hoisinsaus:
80 ml ketjap manis
80 ml Sojasaus
1 el hoisinsaus
2 el mirin
2 el sesam olie
1 el bruine suiker
1 tl kippenbouillon
sap van 1 limoen
1 tl sambal badjak
2 cm gember geraspt

1 paprika
1 doosje champignons

Bereiding
Snij de knoflook fijn en snipper de ui. Verhit de pan en doe er wat olijfolie in. Fruit de ui en de knoflook en voeg de tomatenpuree toe en laat even ‘ontzuren’.

Meng de Hoisinsaus, voeg het toe en breng het geheel aan de kook. Daarna op laag vuur het geheel even laten indikken, eventueel wat maïzena toevoegen.

Bak ondertussen de kip en voeg voeg de ananas toe. Voeg daarna de saus toe en doe de paprika en de champignons erbij. Laat het geheel nog even pruttelen, eventueel wat indikken met maïzena.

Garneren met bosui, gedroogde uitjes en sesamzaad.

óf serveren met verse ananas:

Bereiding
Snijd met een scherp mes de ananas voorzichtig in de lengte doormidden en hol hem uit. Snij de kippendij in blokjes van ongeveer 1,5 cm en doe hetzelfde met het vlees van de ananas. Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit de olie, bak de kip tot ze bruin en gaar is en haal hem uit de pan.

Doe de Hoisin saus in de pan, breng het geheel aan de kook en laat het even sudderen. Wanneer de saus ingedikt en lekker stroperig is voeg je de kip weer toe aan de pan en roer je het geheel nog even goed door. Als de saus niet dik genoeg is alsnog maïzena of bloem toevoegen. Als het klaar is de ananas toevoegen

Serveer de kip en ananas in de lege ananashelften, samen met wat rijst en garneer met sesamzaadjes.

Sticky Kip met Ananas