Ingrediënten
4x kippedijen
1 citroen
2x 1 el oregano
zout en peper
8 kleine tomaatjes
1 rode ui en 1 gewone ui
1 potje zwarte olijven
1 pakje Feta kaas
half bosje peterselie
olijfolie
300 ml tomatensaus
200 ml kippenbouillon
3 teentjes knoflook
Rijst
De Souvlaki
Neem kippedijen en snij die in blokjes. Besprenkel het met de sap van een halve citroen en strooi 1 el oregano erover. Zout en peper naar smaak toevoegen en even laten staan in de koelkast
De salade
Snij 8 kleine tomaten in ‘kwartjes’
Snij 1 rode ui halve ringen
Zwarte olijven halveren
Feta kaas brokkelen
Peterselie fijnsnijden
Even mengen en dan citroensap, olijfolie, peper en zout er overheen doen.
De Griekse rijst
Kleine ui fijnsnijden en 3 teentjes knoflook persen. Doe vervolgens een scheutje olijfolie in de pan en bak de ui en de knoflook even licht aan. Dan een vol koffiekopje rijst erbij en het geheel even ‘aanzetten’ tot alles warm is
Vervolgens toevoegen:
300 ml tomatensaus
200 ml kippenbouillon
1 eetlepel oregano
Beetje zout en peper
In 12 minuten zacht gaar laten koken