Ingrediënten
200 tot 300 gram ontbijtspek in repen, afhankelijk van grootte bakblik
1 kg kippendijen in grote stukken
BBQ rub
BBQ saus
Vulling naar eigen smaak (spekblokjes, paprika, champignons, ui, knoflook)
Bereiding
Maak de BBQ klaar voor indirect gebruik op 110 – 130 graden Celsius (bereidingstijd 4 uur). Vul het cakebakblik met de repen ontbijtspek, begin in het midden van het blik en laat dan over beide zijden een reep spek over de rand hangen.
Strooi een klein laagje rub of eigen kruidenmengsel over het speklaagje. Vul vervolgens het blik met een laagje kippendijen en daarna opnieuw een laagje rub of kruidenmengsel. Dan komt de vulling, daar overheen weer een laagje rub en tot slot nog een laag kippendijen. Daarna het overhangend ontbijtspek naar binnen slaan.
Zet het blik indirect op het rooster en gaar hem tot een kerntemperatuur van 55 graden Celsius. Giet vervolgens het vocht uit het blik. Haal daarna de cake uit het blik en leg hem terig op het rooster (indirect). Aflakken met bbq saus en doorgaan tot een kerntemperatuur van 76 tot 78 graden Celsius.
De cake nog even 10 minuten laten rusten, aansnijden en smullen maar!