Ingrediënten
2 dubbele kipfilet of 400 gram Kippendijen
2 el Sesamzaad
2 Bosuitjes
Marinade
8 el Sojasaus
8 el mirin
4 el Ketjap Manis
4 el Honing
3 el Olijfolie
1 stukje Gemberwortel (duimgroot)
4 teentjes Knoflook
1 bosje Sjalotjes
Bereiding
Meng de sojasaus, de honing, de mirin en de ketjap manis en roer het geheel even goed door.
Doe de geperste knoflook in een kom, rasp de gember en doe deze erbij. Voeg vervolgens de gesneden kip met wat fijngesneden sjalotjes en een scheutje olijfolie toe.
Voeg vervolgens de marinade erbij en roer alles goed door elkaar. Dek het af met plastic folie en zet het een paar uurtjes in de koelkast.
Doe de overtollige marinade (evt wat aanvullen) in een steelpan en breng het aan de kook. Zet het vuur laag en laat 30 minuten pruttelen tot je een stroperige saus hebt gekregen. Roer geregeld door.
Grill de spiesjes gaar op de barbecue en lak ze enkele keren af met je stroperige mengsel terwijl ze aan het garen zijn. Hoe meer, hoe beter is mijn allerbeste advies in deze.
Leg de spiesjes op een schaal en garneer met de lente-ui en sesamzaad.