Ingrediënten
800 gram riblappen
3 teentjes Knoflook
1 kg sjalotjes
1 blik tomatenblokjes gekruid 400 gr
1 tomaat
150 ml rode wijn
50 ml wijnazijn
1 Kaneelstokje
5 kruidnagels
0,5 tl gemalen Komijn
1,5 tl gedroogde Oregano
1 el basterdsuiker
3 Laurierblaadjes
zout en peper of kruidenmix
Bereiding
Snij de riblappen in blokjes en bestrooi deze met zout en peper. Maak de charlottes schoon, snij de knoflook fijn en snij de tomaat in blokjes.
Doe de olijfolie in de pan en bak het vlees in 5 minuten rondom aan. Voeg dan de rode wijn en de wijnazijn toe, daarna kunnen de tomatenblokjes, de tomaat en de knoflook erbij.
Voeg tot slot nog de kruidnagels, de komijn, de oregano en de suiker toe en roer alles door elkaar.
Laat het geheel rustig aan de kook komen. Voeg dan de blaadjes laurier en het kaneelstokje toe. Laat het geheel 1.5 uur sudderen en voeg dan de sjalotjes toe. Laat de Stifado nog 2 uur rustig stoven, waarbij je hem af en toe even doorroert. Kookt de Stifado een beetje droog, voeg dan wat water of rode wijn toe. De Stifado is klaar als het vlees mooi mals is en de saus genoeg is ingedikt.