Ingrediënten
800 gr runderlappen in blokjes
Vleeskruiden
250 gram gerookt spek grof gesneden
1 grote uien in grove halve ringen
4 teentjes knoflook fijn gesneden
1 klein blikje tomatenpuree
250 ml Rode wijn
700 ml runderbouillon
2 grote wortels in dikke plakjes
klein potje zilveruitjes
Bosje maken van:
10 takjes Tijm
4 laurierblaadjes
half bosje peterselie
1 doosje champignons voorbakken en aan het einde toevoegen
Bereiding
Kwart pakje Croma in de pan, vlees kruiden met vleeskruiden, aanbakken en uit de pan halen. Vervolgens het spek idem dito. Daarna de uien de wortel en de knoflook toevoegen en bakken. Klein blikje tomatenpuree toevoegen en even goed doorroeren. Dan de zilveruitjes, 250 ml rode wijn en 700 ml bouillon erbij. Het geheel aan de kook brengen en het bosje kruiden erbij. Optioneel: bleekselderij.
Tot slot de champignons snijden, even voorbakken en het laatste kwartiertje eveneens in de braadpan doen. Strooi tot slot de versnipperde peterselie erover.
https://binnenstebuiten.kro-ncrv.nl/recepten/klassieke-boeuf-bourguignon