Ingrediënten
500 gram bavette
Snufje peper en zout
6 teentjes knoflook
1 Spaanse peper
Olijfolie
1 el bloem
2 kruidnagels
5 grote uien
100 ml rode wijn
50 ml ketjap
1 el sambal
2 tl tomatenpuree
1 scheut rode wijn azijn
1 el bruine suiker
1 doosje champignons
Bereiding
Snij de bavette in kleine stukjes en bestrooi met peper en zout. Snij de uit in niet al te kleine stukjes en snipper de knoflook en de Spaanse peper.
Doe de olijfolie in de pan en bak de uien. Voeg de bloem toe en vervolgens de tomatenpuree, bak het geheel nog even goed door. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe en breng het geheel aan de kook. Laat het geheel 1 uurtje pruttelen.
Bak de bavette apart en laat deze nog 45 minuten mee pruttelen in de pan. Voeg de laatste 20 minuten ook de champignons toe. Serveren met aardappelpuree.