Ingrediënten
Noedels of bami
500 gram kipfilet (kipkruiden)
1x broccoli
1 grote ui
3 teentjes knoflook
1 wortel
1 prei
1 rode peper zonder pitjes
2 tl kippenbouillon
50 ml water
1 tl sambal Oelek
80 ml ketjap manis
1 doosje taugé
Gesneden bosui
Voorbereiding:
Snij de kipfilets in lange repen en kruid met peper en zout
Snij de broccoli in stukken (alleen het zachte deel)
Snij de wortel, prei, ui en knoflook fijn
Haal de pitjes uit de rode peper en hak fijn
Bereiding
Kook de noedels, giet ze af en spoel ze even onder koud water
Doe de wok-olie op in een wok
Bak de kip aan
Voeg de broccoli toe, dan de wortelen, prei, ui, knoflook en rode peper
Laat de groenten mee gaar bakken en blus vervolgens de wok met water
Voeg sambal oelek en de ketjap manis toe
Voeg de taugé toe
Doe de uitgelekte noedels in de wok
Roer alles door, strooi er nog wat currykruiden over en versier met verse koriander en bosui.