Ingrediënten
peper en zout
groene pesto (of truffel mayonaise)
1 potje zongedroogde tomaten
geraspte Parmezaanse kaas
basilicum, rucola sla of spinazie
pijnboompitjes
Bereiding
‘Vlinder’ de dikke zijde van de Bavette en bestrooi de binnenzijde met zout en peper, daarna insmeren met groene Pesto. Vervolgens bestrooien met de geraspte Parmezaan en beleggen met de zongedroogde tomaatjes (fijngesneden), de geroosterde pijnboompitjes en de sla. Rol de bavette daarna op (niet al te stevig) en opknopen met slagerstouw.
Vervolgens de rollade ‘indirect’ (bbq 120 graden) naar een kerntemperatuur van 50 graden brengen, reken hierbij op een duur van zeker anderhalf uur.
Laat het vlees vervolgens 10 minuutjes rusten en verwijder dan voorzichtig het slagerstouw. Hierna kun je de bavette rollade in plakken snijden.
Optioneel: even grillen na afloop.