Beef Stroganoff

Ingrediënten
1x rib-eye steak
Scheutje olijfolie
25 gr roomboter
1 bakje champignons
2 grote uien
4 teentjes knoflook
1 el bloem
200 ml crème fraîche
8 cl wodka
1 el worcestershiresauce
1 tl mosterd
1 tl paprikapoeder
200 ml runderbouillon
1 bosje peterselie voor de garnering

Bereiding
Snij de rib-eye in dunne plakjes en bestrooi ruim met paprikapoeder. Doe een scheutje olijfolie en een klontje boter in de pan, bak het vlees even kort aan en haal het uit weer de pan.

Doe weer een klontje roomboter erbij en bak de uien aan, doe vervolgens de champignons erbij. Als het geheel gekarameliseerd is de knoflook toevoegen en bestrooien met de bloem.

Voeg vervolgens toe:
runderbouillon (naar behoefte)
1 el worcestershiresauce
1 tl mosterd
Scheutje wodka

Doe vervolgens het vlees er weer bij en laat het geheel even pruttelen.

Doe tot slot de crème fresh erbij en een beetje zout en peper naar smaak. Garneren met paprikapoeder en peterselie.