Ingrediënten
2 dubbele kipfilet
bacon
basterdsuiker
1 ui
sla
Bereiding
Leg de kip ongeveer 1.5 uur indirect op 110-120 graden, roken met appelhout. De kerntemperatuur moet rond de 73 graden liggen.
Neem een gietijzeren pan en bak wat plakjes spek. Haal ze er daarna weer uit en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bak daarna wat uien in dezelfde pan, en zodra de uien gaar zijn een beetje basterdsuiker er overheen en goed mengen.
Smeer wat bbq saus op het broodje, vervolgens garneren met plakjes kip, de spek, de uien en wat sla.
Pekelen?
Op 1 liter water gebruik je:
80 gr zeezout
80 gr suiker
1 tl peperkorrels
1 tl thijm (2 takjes)
½ tl rozemarijn (1 takje)
1 tl gedroogde basilicum
3 laurierblaadjes
Breng 0.5 liter water aan de kook. Doe hier het zout, de peperkorrels, thijm, rozemarijn en laurierblaadjes bij. Laat dit even koken zodat het zout goed oplost en de smaak van de kruiden goed vrij komt. Vul aan met 0.5 liter koud water en laat afkoelen. Leg de kipfilets vervolgens een paar uur in het pekelbad en spoel deze af waarna je ze droog dept. Laat ze dan nog even nadrogen in de koelkast.