Ingrediënten voor 2 personen
700 gram riblappen (kruiden met vleeskruiden)
250 ml kokosmelk
afvullen met water
In de blender voor de Boemboe:
7 el Ketjap Manis
6 teentjes knoflook
2 uien
3 tomaten
1 el bruine suiker
2 el sambal badjak (Anja erbij dan 1)
1/4 theelepel gemalen kruidnagel
1.5 tl nootmuskaat
Garneren met lente ui
Bereiding
Bestrooi de blokjes vlees met vleeskruiden. Verhit de Croma en de olijfolie in een braadpan en bak het vlees in meerder porties rondom goudbruin. Haal het vlees uit de pan.
Bak dan de Boemboe en voeg vervolgens het vlees toe. Even hoed dooroeren en vervolgens de kokosmelk door. Vul af met de water. Breng het geheel aan de kook en doe de deksel bijna helemaal op de pan. Na 3 uur deksel dicht. Laat het vlees minimaal 4 uur stoven.
Bron: https://familieoverdekook.nl/indisch-stoofvlees-kokosmelk
Optie 2: