Ingrediënten
Zonnebloem olie
2 dubbele kipfilet
2 teentjes knoflook
1 ui
1 appel
1 tl sambal
150 ml kipbouillon
1 rode Paprika
4 el (125 gram) crème fresh
100 gram sperziebonen
rijst
Kruidenmix
– 1 tl paprika poeder
– 1 tl kerrie poeder
– 1 tl gemberpoeder
– 1 tl kurkuma
– 0.5 tl zout
Bereiding
Kruid de kipfilet met peper en zout en bak deze bruin. Haal de kip uit de pan en bak de middel-fijngesneden uitjes en de knoflook een paar minuutjes in de zonnebloemolie. Voeg ook de sambal toe, roer het even goed door en doe de kip terug in de pan.
Voeg zodra de kip gaar is eerst de gesneden paprika en vervolgens alle kruiden toe. Bak dit nog een paar minuten en voeg de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook totdat de saus iets dikker wordt. Voeg tot slot de crème fresh toe en doe tot slot de blokjes appel en de gekookte sperziebonen erbij.