Kip met Chili

Ingrediënten
300 g meergranenrijst
1 rode peper
1 uit gesnipperd
4 teentjes knoflook
2 cm verse gember
1 komkommer
1 bosje bosui
1 doosje champignons
1 paprika

300 g kipfilet
arachideolie
1 tl sambal badjak
100 g pinda’s
150 g taugé
75 ml chilisaus
1 bosje koriander

Bereiding
Snijd de uiteindes van de peper en rol de zaadjes er tussen je handen uit. Snijd de peper in ringetjes.

Pel en snijd de knoflook fijn, schil en snijd de gember fijn. Verwijder de uiteindes van de komkommer. Snijd de komkommer in de lengte door vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in stukjes. Snijd de bosui in schuine ringetjes en de kipfilet in blokjes.

Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de rode peper, knoflook en gember circa 2 minuten. Voeg de kipfilet toe en bak circa 4 minuten mee. Voeg de komkommer, bosui, pinda’s en de taugé toe en bak circa 4 minuten mee. Voeg de chilisaus toe en meng alles goed door. Verwarm nog circa 2 minuten.

Pluk en snijd de koriander. Voeg de helft van de koriander toe.

https://www.24kitchen.nl/recepten/chili-chicken-wok