Massaman Curry met aardappels

Ingrediënten
1500 gr runderlappen
500 ml bouillon
400 ml kokosmelk
1x steranijs
Stukje gember 5 cm
500 gr aardappelen in blokjes
1x limoen, sap en rasp

In de blender
2x rode peper zonder zaadlijst
2x grote ui
2 tl korianderpoeder
2 tl komijnpoeder
0.5 tl kaneel
10 hele peperkorrels
6 teentjes knoflook
2 stengel citroengras of 1 halve tl poeder
5 cm gember
1 tl trassi
3 el vissaus
2 tl suiker
Verse koriander
0.5 tl zout

Bereiding
Snij je vlees in blokken, bak het in delen en geef het een kleurtje (hoeft niet gaar!). Haal vervolgens het vlees uit de pan, gooi de kruiden-pasta in de pan en bak het 2 min. Na 2 min gooi je het vlees er weer bij en meng je alles goed.

Doe de bouillon en kokosmelk erbij en zorg dat de bodem los komt. Gooi vervolgens je steranijs en een stuk gember erbij.

Doe de deksel deels op de pan en laat het zachtjes pruttelen. Schil ondertussen de aardappelen en snij ze in blokjes. Doe na 1 uur en 45 minuten je aardappelen erbij en laat het geheel nog 25 a 30 minuten verder sudderen.

Doe vlak voordat het klaar is het sap en de rasp van 1 limoen erbij en goed mengen.