Ingrediënten
10 stoofpeertjes (Gieser Wildeman)
750 ml rode wijn
80 gr bruine basterdsuiker
2 kaneelstokjes
Water
Bereiding
Schil de peertjes met een dunschiller van onder tot boven. Laat het steeltje aan de peertjes zitten. Was de stoofperen onder stromend water en doe ze in een pan.
Giet de wijn bij de stoofpeertjes en aanvullen met wat water tot ze net ‘onder’. Doe de bruine basterdsuiker en het kaneelstokje erbij en breng het geheel met de deksel op de pan aan de kook. Als de peren koken, laat ze dan op een laag pitje ongeveer 2 tot 3 uur stoven tot ze mooi donkerrood zijn en schep ze halverwege een keer om. Laat de peren afkoelen in het vocht.
Tip: Haal de peertjes voor het serveren uit het stoofvocht en bind dit vocht met ½ – 1 theelepel aardappelzetmeel. Zo wordt het iets dikker en blijf het mooi om de peertjes heen ‘hangen’.