Stoofpotje kip met speculaaskruiden

Gepofte aardappel

Ingrediënten
4 grote kruimige aardappelen
Zeezout
Olijfolie
Aluminium folie

Maak je aardappelen schoon, prik ze met een vork, leg ze op een stuk zilverfolie, gooi er wat olijfolie en zeezout overheen en wikkel ze in. Zet je oven op 200 graden en laat voorverwarmen. Leg de aardappelen op een bakplaat en laat ze 1 uurtje garen. Prik dan een vork door het aluminiumfolie. Geeft deze weinig tot geen weerstand, dan zijn de aardappelen klaar.

Kip-stoofpot

Ingrediënten
1 kg kippendijen
100 gr boter
2 el zonnebloemolie
2 uien, in halve ringen
1 flesje donker bier
250 ml runderbouillon
1 tl speculaaskruiden
1 tl verse tijm, gehakt
50 gr kruidnoten, fijn gesneden
2 el stroop
1 el mosterd

Snij je kippendijen in grote blokjes. Doe de boter in de pan, laat het bruisen en bak hierin je kip goudbruin. Schep de kip weer uit de pan. Gooi je gesneden uien nu in de pan en bak ze glazig.

Voeg daarna het vlees weer toe en giet het bier en de bouillon erbij. Meng je speculaaskruiden ,tijm en mosterd er doorheen samen met de stroop en de gehakte kruidnoten. Laat 45 minuten zachtjes pruttelen op de stove zonder deksel.

Breng op smaak met zout en peper. Snij een aardappel open en schep er wat van je stoofpot in. Beetje groen erop.