Voor de Boemboe in de blender
1 grote ui
1.5 gele paprika
1 rode peper
3 cm verse gember
4 flinke tenen knoflook
flinke scheut olijfolie
1 volle el humus ‘less salt’ (Maza)
4 el honing
1 el kurkuma
1 el kerriepoeder
1 tl runderbouillon en zout
Voor de curry
0.5 gele paprika in kleine blokjes,
1 kleine ui gesnipperd
1 blikje kokosmelk (400 ml)
Kokos crème
Bereiding
Maak vooraf de Boemboe in de blender. Snij vervolgens het vlees in blokjes en bestrooi het met zout en peper. Doe daarna een kwart pakje Croma in de pan en bak het vlees even aan. Haal het vervolgens weer uit de pan en verwijder het overtollige vocht.
Dan de Boemboe even kort aanbakken. Vervolgens de kokosmelk en de kokoscrème, paprika, tomatenpuree en ui toevoegen. Even aan de kook brengen en dan het vlees weer terug in de pan. Aanvullen met water tot het onder staat.