Stroganoff saus

Ingrediënten
Scheutje olijfolie
25 gr roomboter
1 bakje champignons
1 groene paprika
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1 el bloem
2 augurkjes
1 el tomatenpuree
250 ml crème fraîche
8 cl wodka
1 el worcestershiresauce
1 tl paprikapoeder
(200 ml runderbouillon optioneel)
Paar druppels tabasco
1 bosje peterselie voor de garnering

Bereiding
Doe een beetje olijfolie in de pan en bak het vlees (gesneden in reepjes) goed aan. Haal het vlees vervolgens weer uit de pan.

Laat de roomboter in de pan smelten en bak de gesnipperde ui. Als de ui glazig wordt kan je de paprika’s en de champignons toevoegen. Laat het geheel een paar minuten stoven. Voeg dan de augurkjes, de tomatenpuree, de worcestershiresauce, de tabasco, de paprikapoeder, de knoflook, de wodka en de crème fraîche toe.

Voeg nu het vlees weer toe, breng het geheel aan de kook en laat het een uurtje zachtjes sudderen. Af en toe roeren. Voor het serveren de versgehakte peterselie door de saus roeren en smullen maar.