8x kippedij
2 teentjes knoflook geperst
1 tl gember poeder
1 tl zout
1 rode peper zonder zaadjes
Scheutje zonnebloemolie
sap van een halve citroen
Knip de kippedijen door de helft en verwijder het ergste vet. Vervolgens marineren, afdekken met folie en een uurtje in de koelkast laten staan. Ondertussen kan je marinade 2 maken:
350 gram yoghurt
3 tl kurkuma
1,5 tl paprikapoeder
3 tl garam masala
1,5 tl zout
1 rode peper
6 teentjes knoflook
Sap van een halve citroen
Een scheutje zonnebloemolie
Hou een deel van de marinade apart als saus. De kip wederom marineren en dan minimaal 2 uur in de koelkast laten staan. Vervolgens aan de spies (indirect) op de rotiserie. Zorg voor een dome temperatuur van rond de 180 graden (halve grote starter), de Tikka Masala is klaar na ongeveer 2 uur.