Ralph’s winterstoof

Ingrediënten
1.5 kilo Kalfssukadevlees
2 Uien in kwart gesneden
1 Winterpeen en grote blokjes
1 Prei in grote stukken
1 el tomatenpuree
500 ml Runderbouillon
7 el Rodewijn azijn
300 ml Herfstbockbier
4 blaadjes Laurier
4 stuks Kruidnagel
1 tl Koekkruiden
1 takje Rozemarijn
5 takjes Tijm
2 stuks Tomaten
2 plakjes Ontbijtkoek
250 gr Kastanje champignons
Zout en peper

Bereiding
Maak de kalfssukade goed schoon en snijd eventuele overtollige stukjes van het vlees.
Snijd de sucade in kleine blokjes van ongeveer 4 centimeter en bak ze goed aan.

Verhit een scheutje olijfolie in de Dutch Oven. Snijd de uien, wortel en prei grof en bak stevig aan in de Dutch Oven tot ze mooi gebruineerd zijn.

Voeg de tomatenpuree toe en bak dit kort mee met de groentes. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.

Voeg dan het gesneden vlees, 5 el rode wijnazijn en het bockbier toe. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Voeg de laurier, kruidnagel, koekkruiden, hele tak rozemarijn en de hele takjes tijm toe.

Zet de deksel op de Dutch Oven en laat het 1 uur rustig stoven op de BBQ.
Snijd de tomaten in grote blokjes en voeg toe. Zet de deksel weer op de pan en laat weer 1 uur stoven.

Breek het plakje ontbijtkoek door de stoof om het geheel in te dikken. Halveer de grootste champignons en laat de kleintjes heel. Voeg ze toe aan de stoof en laat ze 15 minuten mee verwarmen zonder deksel op de pan.

Voeg vlak voor het serveren nog 2 eetlepels rode wijnazijn toe voor een frisse kick.