Rendang

Ingrediënten
1000 gram riblappen
zout en peper
1 blikje kokosmelk
1x kokos crème
1 tl runderbouillon
3 laurierblaadjes

De Boemboe
1 scheutje zonnebloemolie
6 teentjes knoflook
2 (rode) uien in stukken
halve rode peper zonder zaadjes in stukken
een stukje gember (2 cm) in stukjes
2 tl laos
2 tl kurkuma
1 tl koriander
1 tl komijn en 0.5 tl kaneel
0.5 tl citroenpoeder
0.5 tl zout

Bereiding
Snij het vlees in blokjes en bestrooi het met zout en peper. Doe daarna een scheutje olijfolie in de pan en bak het vlees even aan. Haal het vervolgens weer uit de pan .

Maak vervolgens de Boemboe in de blender en bak deze ven kort aan. Vervolgens het vlees weer terug in de pan en de kokosmelk en de kokoscrème toevoegen, 1 tl runderbouillon er overheen en 3 laurierblaadjes toevoegen. Het geheel goed doorroeren. Indien nodig gaandeweg wat water toevoegen.